Холивудската звезда Джулиан Мур празнува 60-ия си юбилей. Истинското ѝ име е

...
Холивудската звезда Джулиан Мур празнува 60-ия си юбилей. Истинското ѝ име е
Коментари Харесай

Неостаряваща красота: Джулиан Мур на 60

Холивудската звезда Джулиан Мур чества 60-ия си празник. Истинското ѝ име е Джули Ан Смит и е родена през 1960-а в Файетвил в щата Северна Каролина. Баща ѝ е бил боен арбитър, а майка ѝ - психиатърка. Семейството постоянно се е местило според от местоработата на бащата, а мястото, на което се е задържало най-вече, е немския град Франкфурт.



През 1979 -а Мур и родителите ѝ се завръщат в Съединени американски щати и се настаняват за непрекъснато в Бостън. След като приключва Училището за театрални изкуства към Бостънския университет, тя отива да живее в Ню Йорк и си избира псевдоним, който сплотява двете ѝ имена в едно, а за фамилно се стопира на второто име на татко си. Отначало изкарва прехраната си като сервитьорка, а по-късно стартира да играе в постановки на Бродуей и да се снима в телевизионни сериали. За присъединяване си в един от тях - " Докато свят светува " Мур получава премията " Еми ".



На огромния екран актрисата дебютира през 1985-а във кино лентата на ужасите на Джон Харисън " Разкази от тъмната страна ". След това е видяна от Стивън Спилбърг, който я кани за присъединяване в кастинга на " Джурасик парк 2: Изгубеният свят ", предава Българска телеграфна агенция. След премиерата на кино лентата Мур се снабдява със международна популярност.



Тя получава номинации за " Оскар " за функциите си в " Буги нощи " (1997), " Краят на аферата " (1999), " Далеч от парадайса " (2002) и " Часовете " (2002). Радва се на триумф също с " Големият Лебовски " (1998), " Магнолия " (1999) и " Ханибал " (2001). С мечтаната златна статуетка Джулиан Мур се снабдява през 2014 година, като получава " Оскар " за невероятната си игра във кино лентата " Все още Алис ".



През сполучливата си холивудска кариера кинозвездата се е снимала в над 70 ленти. Тя е считана от кинокритиката за една от най-талантливите и опитни актриси от своето потомство. Джулиан Мур играе както в нискобюджетни продукции, по този начин и в колосални блокбастъри. Режисьорите я ценят поради невероятния ѝ диапазон от функции, които може да извърши на екрана - от комедийни до надълбоко трагични. Актрисата е омъжена за режисьора Барт Фройндлих, от който има 2 деца.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР